Molimo vas koristite Desktop verziju stranice.
Molimo vas koristite Desktop verziju stranice.

Hearthstone postaje skuplji za neke regije

Pažnja! Izgleda da cijene paketa na Battle.net-u nisu iste kao i Google Play i zapravo su jeftinije.
Gledajući konkretno u Kanadi, igračima će se naplaćivati 62,99 CAD, ili 49,39 dolara po tekućim kursevima za pre-order na ekspanziju.

Treba napomenuti da kada je Hearthstone poslednji put ažuriran, cijene na Google Play-u su se promenile do tačke u kojoj je stvarno skuplje kupiti stvari u ovim valutama, jer je kurs bolji od onoga na koji su cijenili paketi. Ako se iste cijene primjenjuju na Battle.net, bolje je kupiti Kobolds pre-narudžbu sada kako biste uštedjeli nešto novca.

Country New Price Price Today Price Increase USD Increase
Canada  C$69.99  C$63.86 C$6.13 $4.80
Japan 6000¥ 5646¥ 355¥ $3.14
New Zealand NZ$79.99 NZ$72.69 NZ$7.30 $5.02

Kao što smo vidjeli na gornjoj tabeli, povećali smo cijenu za ove regione pod pretpostavkom da će Blizzard naplatiti istu cijenu na Battle.net-u koji se naplaćuju na Google Play-u, što je u skladu s pravilima Google Play-a.

Za trenutak da igramo advokata đavola… razumljivo je da žele da zadrže zaokružene cijene jer je lakše razumjeti potrošače, a valute će svakodnevno fluktuirati. Punomišući nešto više od svakodnevnog kursa, Blizzard sprečava gubitak novca kada se stvari mogu promijeniti u korist gore navedenih zemalja.

Da li treba da bude toliko strm uspon zapravo? Zar ne bi mogli jednostavno prilagoditi svoje pakne cijene, da ih treba povećati za određene zemlje na osnovu njihovih ekonomskih situacija? Recite nam šta mislite o tome u komentarima.

 

Leave a Reply