Molimo vas koristite Desktop verziju stranice.
Molimo vas koristite Desktop verziju stranice.

Midas Mode je zasebno napravljen mod od strane Moonduck.tv-a i sponzora poput gg.bet, Antilon Audio, Bombsauce-a, Massdrop-a i Kennedy space centra ( ni nama nije jasno kako je ovo SirActionSlacks uradio).

Moonbucks

Midas mode ima svoj currency Moonbuck, sa kojima možete kupovati/pickovati heroje.
Moonbuckse zaradujete tako što izvršavate community challenge, kladite se, randomujete heroje, čak ako ne banujete ni jednog heroja dobijate moonbucks-e. A trošite na odabire heroja, odabire strana (Radiant/Dire), Pauziranje i banovanje.
Midas mode bounty system
Trenutno se MidasMode sastoji od 2 divizije EU i NA.
EU divizija se sastoji od ekipa : Na’Vi, OG, Team Liquid i Mid or Feed dok NA divizija sastoji se od timova poput: EG, Optic Gaming, Immortals i Digital Chaos-a.
U bracket sistemu prvo mjesto ide u finale divizije a zadnje ispada, dok drugo i treće mjesto se bore za mjesto u finalu.

Midas Mode Interactive

Midas mode je nešto najinovativnije što smo vidjeli u zadnje vrijeme, čak je i Twitch chat ukljucen. Na Twitch chatu možete se kladiti i osoba koja ima najviše Moonbucks-a na kraju dana dobija vrijednu nagradu.

Midas mode interactive

Problemi

Ali dogodio je se jedan problem, koji nisu mogli da predvide, ekipe poput EG-a, Na’Vi, Liquid su uradili par puta All random i postali krcati sa moonbucks-om. Što je rezultiralo time da valuta moonbucks postane bezvrijedna.

Midas mode je odlučio da iskljuci random. S time da su objavili jedan video

Trash Talk

Naravno ovaj turnir je imao mnogo trash talka, i očigledno je da je community uživao u ovom eventu. Da li je ovo početak inovativnih turnira u DOTA2 ne znamo još. Veoma je interaktivan i zabavan mod i za igrače i za osobe koje prate preko twitch.tv-a.
Ovo su jedni od najboljih momenata do sada.

Reddit

Ako imate kreativnih ideja, iz dana u dan Midas mode traži od svojih fanova da im daju daily challenge.
Više saznajte na www.reddit.com/r/dota2

 

 

 

Leave a Reply