Molimo vas koristite Desktop verziju stranice.
Molimo vas koristite Desktop verziju stranice.

VP je sada treći put osvojio DOTA2 major

Prvi Game

VGJ.Thunder je odabrao draft sa kojim je bio mnogo komfortabilan, uzeli su Sylaru Lunu sa kojom su osvojili do sada dva game-a. Ali nije mogao izdržati protiv Noone-a i Solo-a koji su igrali na svojim signature herojima Disruptor Solo i Noone-ov Gyrocopter. RodjER je igrao Tuskara i bio je velika smetnja sa svojim iceshardovima i snowballovima. Game jedan je se završio za 27 minuta, scoreboard je bio 30-10 za VP.

Game Dva

Game dva je obilježen pickovima Morphlinga za RAMZES666 i Death Prophet-a za Noone-a
dok je kineska strana banovala Gyrocoptera i uzela Disruptora da bi spriječili SOLO-a da ga uzme, ali kome treba disruptor kad imaš Morphlinga koji se moze morphat u Disruptora?
Još jedan stomp od strane VP-a koji je trajao minutu duže i završio se sa teamfightom u 28 minuti ispred baze VGJ.Thunder-a.

Treći Game

Treći game RAMZES je uzeo Broodmother-a i on je bio “weapon of choice” u trećem gameu i finalnoj dominantnoj pobjedi ovog Grand Finala. VGJ.T je odgovorio tako što je stavio batrider-a na mid protiv Brood-a, ali to nije bila uspješna taktika. Treći game nije bio toliko onesided kao prošla dva, VGJ.T je imao dva dobra fighta oko 15 minute i oko 25 minute, ali VP je se oporavljao tako brzo poslije svakog fighta.

 

Ova pobjeda je osigurala mjesto Virtus Pro-u u The International-u jer trenutno imaju najviše DCP poena (7197), dok iza njih je Team Liquid sa 4635 poena.

Više pogledajte u videu ispod

 

Leave a Reply